14 oktober: de Botanische Tuin in Beijing

De Botanische Tuin.

Terug uit Shanghai en nog een dikke week te gaan in Beijing. Tijd dus om al die dingen te doen die ik al de hele tijd in mijn hoofd heb maar nog steeds niet gedaan heb. Vandaag de Botanische Tuin.

De Botanische Tuin ligt in het noordwesten van Beijing, midden tussen de heuvels. Het is een uitgestrekt park met verschillende kassen. De grote tropische kas is het paradepaardje van de tuin. De Botanische Tuin zelf dateert uit 1956, maar op het terrein van de Botanische Tuin ligt ook de eeuwenoude Tempel van de Liggende Boeddha waarvan de huidige gebouwen dateren uit 1734.

Hoewel we de Olympische Spelen al lang achter ons hebben gelaten, staat een groot deel van het park nog in het teken ervan. Overal staan afbeeldingen van Olympische sporten, opgebouwd uit vrolijk gekleurde bloemen in bloempotten en op een geleidelijk aflopende heuvel staat zelfs een hele Griekse tempel.

Het kan er heel druk zijn, vooral in de herfst als de blaadjes aan de bomen kleuren van okergeel tot dieprood. Vandaag was het er echter helemaal niet druk. Het mooiste van de Botanische Tuin is de schitterende heuvelachtige omgeving, de meertjes, de kronkelpaadjes en paviljoentjes op onverwachte plekjes. Een heerlijke plek om lekker rond te wandelen en de drukte van de stad achter je te laten. En dat is dus precies wat ik vanmiddag gedaan heb.