14 februari: Love is in the air

Hier kun je terecht voor een enkele roos of voor een hele bos.

Zodra ik buiten kwam, voelde ik: er hangt romantiek in de lucht vandaag. Ik zag jongens in mooie pakken voortsnellen met in hun handen vrolijk gekleurde bossen bloemen. En meisjes die minzaam glimlachend rondliepen met in hun handen dezelfde bloemen, of soms alleen een grote, rode roos.

Valentijnsdag is 'in' onder Chinese jongeren, en elke jongen die geen bonje wil met zijn vriendin, koopt zo'n mooie bos bloemen voor haar. Daarmee is een tevreden vriendin niet verzekerd trouwens: ik zag hoe een wat plompe jongen heel schattig met zo'n bosje bloemen op zijn vriendin afkwam, maar vriendin-lief keek hem alleen maar woedend aan - hij was zeker te laat ofzo.

Als er wat te handelen valt, zijn er altijd mensen die daar onmiddellijk op inspelen. Vandaag waren er opvallend veel bloemenverkopers op straat. En ballonnenverkopers met rode en roze ballonnen.

Valentijnsdag leverde mooie 'plaatjes' op, zoals een jongen in een net zwart pak die over straat rende met een grote bos bloemen, mooi verpakt in doorzichtig plastic en voorzien van een roze lint dat wapperde in de wind. Een rozenverkoper die - hoog over de liefde opgevend - probeert een jongen zover te krijgen een roos voor zijn liefje te kopen. En een jongen en een meisje die onder een brug heel dicht bij elkaar stonden, zij met een bonsaiboompje-in-pot in haar handen.

www.mingbai.nl/weblog