14 april 2010: Opnieuw grote aardbeving in China

Televisiebeelden van CCTV4.

Twee jaar na de grote aardbeving van Wenchuan in de provincie Sichuan is China opnieuw getroffen door een grote aardbeving.

De aardbeving vond plaats in de provincie Qinghai, in het noordwesten van China. Het epicentrum lag ongeveer 30 kilometer van de plaats Yushu, dat tot nu toe het zwaarst getroffen lijkt te zijn. De aardbeving had een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Daarna volgden er vele zware naschokken. De aardbeving heeft voorlopig 400 doden en duizenden gewonden geëist.

Yushu ligt in het zuiden van de provincie Qinghai, niet ver van de grens met de provincie Sichuan. In het gebied wonen veel Tibetanen. CCTV 4 (CCTV is de staatstelevisiezender) laat onafgebroken beelden zien van straten waar bijna geen huis meer overeind staat, mensen die moedeloos op straat zitten en anderen die met hun blote handen tussen het puin graven. Verder zijn er veel beelden van soldaten en andere hulpverleners die het gebied intrekken.

Inmiddels is het nacht. Het gebied is hooggelegen, op zo'n 4.000 meter. In de nacht kan de temperatuur er in deze tijd van het jaar dalen tot vijf graden onder nul.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog

TIP Bijzondere stedenreis Beijing Shanghai Speciaal!