22 mei 2011: Yolanda de Vis in Nanjing

Yolanda.

Nanjing. Vanmorgen vroeg ben ik vanuit een zonovergoten Beijing naar Nanjing gevlogen - waar het minimaal tien graden kouder is en het flink aan het regenen is. Dat was even wennen. Maar er was een onverwacht warm welkom op mijn kamer in de vorm van een koudbloedig beestje: in een kleine glazen aquariumbak zat een vis. Naast de bak stond een kubus van Rubik en voor de bak lag een geplastificeerd kaartje met de afbeelding van een vis en de volgende tekst:

"Hey there, my name is Yolanda. I don't feel lonely anymore now that you're here. Are you good at Rubik's cube? If you can work out 3 sides, I'll buy you a cup of coffee at the Cafe.
Almost forgot to tell you that I'm on a diet and a nutritionist is taking care of me. Please don't feed me anything; I have a problem controlling my appetite. You know us fish :-)
If I don't look well please dial 9 and call for a doctor, thanks.
Well then, do you want to chat first of play the Rubik's cube?"

In het begin zat Yolanda de hele tijd verscholen tussen de takken van het plastic plantje in haar bak. Maar ik geloof dat ze aan me gewend is en nu ligt ze de hele tijd lui op de witte kiezelsteentjes (zie de foto). Erg veel bewegen doet ze niet, af en toe zwemt ze een stukje verderop om daar te gaan liggen. Ik heb eigenlijk nog nooit een vis zoveel zien liggen. Dadelijk moet ik nog echt de dokter voor haar bellen!

Maar goed, ik ben hier in Nanjing natuurlijk niet om eindeloos door te kletsen over Yolanda (ook al vind ik haar nog zo leuk). Daarom hieronder ook nog wat foto's van het gebied rondom de Confucius-tempel (Fuzimiao) waar ik vandaag vooral heb rondgelopen. Dat wil zeggen, tot mijn schoenen zo doorweekt waren dat het me niet verantwoord meer leek om nog door te gaan. Morgen weer een dag.

Confucius-tempel

Lantaarns, een van de ambachten waar Nanjing bekend om is.

Zicht op de Qinhuai-rivier bij Fuzimiao.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog
Mingbai op Twitter