10 mei 2012: Donsjes

Warreling van donsjes

Al weken dwarrelen er hier in Beijing donsjes door de lucht. Het zijn de zaadjes van een bepaalde boom die hier kennelijk veel groeit. Vorige week dwarrelden ze zelfs door de metro en door het huis. Als je naar buiten kijkt lijkt het soms wel of het sneeuwt, wat niet kan want het is al weer heel wat dagen rond de dertig graden hier. Die donsjes zijn af en toe behoorlijk irritant, want ze kriebelen in je neus en keel.

Vandaag zijn we weer een stukje verder gaan avonturieren langs het Grote Kanaal, dat niet ver van ons huis loopt. Daar kwamen we uiteindelijk bij een stuk bos waar het bospad, de bomen, de bloemen, ja eigenlijk alles bedekt was met een dikke laag van dat dons. Het leek wel of we opeens in een winterlandschap terecht waren gekomen. Wonderlijk mooi was het, bijna sprookjesachtig! Nog nooit zoiets gezien ook. Hieronder wat foto's van dit lentefenomeen.

Sprookjesachtig donslandschap

Bedonsd bospad

Zelfs het smakelijke hapje dat deze hop heeft gevangen zit onder het dons

Dikke donslaag

Kijk hier voor Nederlandstalige excursies in Beijing met Inge Jansen, de auteur van deze weblog en schrijfster van Dominicus-gidsen China, Shanghai en Beijing.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog
Mingbai op Twitter

@Mingbaitweet volgen