10 augustus 2012: Rustige vrijdag in Huairou

Na de drukte van de afgelopen weken (beslist de drukste in mijn bestaan als 'Mingbai' sinds 2007) is er even een paar dagen tijd om op adem te komen en aandacht te besteden aan andere zaken. Zoals bijvoorbeeld het corrigeren van de eerste drukproef van mijn Dominicus Chinagids, die er al heel mooi uit ziet (al zeg ik het zelf).

Huairou voor onszelf
Met het mooie weer van de afgelopen dagen kriebelde ook wel heel erg het verlangen even in de natuur te zijn en vrijdag zijn we weer eens richting Huairou gegaan. In Huairou is het eigenlijk alleen in de weekenden heel erg druk (zie mijn eerdere blog daarover, Zomers zaterdaguitje (met vele anderen)), dus we hadden de bergen en de rivier op deze mooie vrijdag echt even voor onszelf.

Terreur van de raftbootjes
Aan het einde van de middag kwamen dan toch de eerste toergroepen vanuit Beijing aan, voor een weekeindje in de bergen. Al snel stroomde de rivier vol met roepende Chinezen die tot hun enkels in het water stonden en elkaar met peddels en waterpistolen aan het bestoken waren met water. Het duurde ook niet lang of de 'Terreur van de raftbootjes' kwam op gang, met driftig heen en weer rijdende minibusjes met de ons inmiddels zo bekende oranje-gele rubberen bootjes in de laadbak. Weg rust...

Verkassen dan maar
Wij verkasten vervolgens naar een paar grote rotsen verderop langs de rivier. Het was al wat later op de dag en toen de hausse aan raftbootjes voorbij was keerde de rust terug, terwijl wij nog wat zwommen en ons lieten opwarmen op de warme rotsen.


Vanuit een dorp iets stroomafwaarts van de rivier hoorden we de kreten, het gelach en bonkende muziek van de weekendgasten uit Beijing.


Bovenstaand artikel is geschreven door Inge Jansen, Chinadeskundige en schrijfster van onder andere de Dominicus-gidsen China, Shanghai en Beijing . Op haar blog schrijft ze over China.

Via haar bedrijf Mingbai (wat 'begrijpen' in het Chinees betekent) geeft zij informatie over China. Haar expertise bevindt zich op het snijvlak van Chinese cultuur & samenleving, geschiedenis en toerisme.

Zij schrijft voor verschillende media, geeft lezingen en rondleidingen en verzorgt cursussen en workshops.

www.mingbai.nl/weblog
Meer verhalen uit de weblog